Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектобюджетът за 2021 г. е съобразен с условията на пандемия

Снимка: БТА

В тежки времена, когато се натрупва пандемична, социална и икономическа криза, единствено държавата може да помогне, подчерта вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг пред журналисти, предаде БТА. 

Пред медиите, Дончев, заедно със социалния министър Деница Сачева, министъра на образованието Красимир Вълчев, както и с представители от министерствата на финансите, на здравеопазването и на земеделието представиха акцентите на проектобюджета на държавата за 2021 г. 

По думите на вицепремиера държавата прави всичко възможно мерките да са бързи, фокусирани или да стигат до всеки. Дончев цитира данни, според които дори след тегления заем, съотношението дълг - БВП е 23,5 процента. Така, България продължава да бъде с най-нисък дълг сред държавите членки на ЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на седмицата времето остава облачно и дъждовно

В петък , 19 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в София 1°. Облачността ще е значителна, с разкъсвания по поречието на Дунав. По обяд в Рило-Родопската област ще завали. Дъждът до вечерта ще обхване Южна България...

публикувано на 18.04.24 в 20:20

Рисковете за страната идват от образованието, демографията и здравеопазването

10 основни риска пред страната за идната декадапосочва националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", предава БТА. "Влошаване на системата на образованието“ е водещият риск посочен от допитването...

публикувано на 18.04.24 в 19:50

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00