Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестиращите не се отказват от позициите си

Снимка: БГНЕС

До фонтана, пред Президентството, за 113 -та поредна вечер, протестиращите отново скандират за оставка на правителството и главния прокурор.  Междувременно, както и миналия четвъртък по това време, студентите от Юридическия факултет към СУ отново се събраха пред Ректората. Исканията им са за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. На стълбището, пред централния вход на Софийския университет те поставиха плакат "Оставка" и се отправиха към кръстовището с бул. "Ситняково", "Орлов мост" и бившата сграда на Народното Събрание и блокираха движението по бул "Цар Освободител", в тази отсечка.

Още от категорията

Само до 6 месеца престой без виза във Великобритания от 2021 г.

От 1 януари 2021 г. българските граждани ще могат да влизат и пребивават без виза във Великобритания краткосрочно при престой до 6 месеца , съобщи българското Министерство на външните работи. В този период те ще могат да влизат многократно за..

публикувано на 23.11.20 в 16:15

Подкрепа за гимназистите, но срещу ходене на училище

През тази учебна година Министерството на труда и социалната политика е подкрепило 24 162 ученици от VIII клас. От ведомството информират, че за първи път се отпуска помощ за записани в гимназиален етап деца, като целта е да има по-малко отпаднали от..

публикувано на 23.11.20 в 14:42

В Тараклия откриха паметник на първия българин управител на областта

В Тараклия откриха паметник на Иван Беров, основател на първата административна единица на район Тараклия - Тараклийска волост. В церемонията участваха президентът на Молдова Игор Додон, премиерът Йон Кику, молдовски депутати, българският посланик Евгени..

публикувано на 23.11.20 в 12:36