Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите не се отказват от позициите си

Снимка: БГНЕС

До фонтана, пред Президентството, за 113 -та поредна вечер, протестиращите отново скандират за оставка на правителството и главния прокурор.  Междувременно, както и миналия четвъртък по това време, студентите от Юридическия факултет към СУ отново се събраха пред Ректората. Исканията им са за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. На стълбището, пред централния вход на Софийския университет те поставиха плакат "Оставка" и се отправиха към кръстовището с бул. "Ситняково", "Орлов мост" и бившата сграда на Народното Събрание и блокираха движението по бул "Цар Освободител", в тази отсечка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 10 юли 2024 г.

В „България днес“ на 10 юли ви даваме актуална информация от България и българските общности по света, разговаряме с проф. Красимир Станчев от италианския университет Roma Tre за проблемите пред българските лекторати зад граница и за това може ли да..

публикувано на 10.07.24 в 19:00
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20