Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българският премиер очаква ефективни ваксини най-рано през април

Снимка: Facebook /Бойко Борисов

Категорично съм против пълното затваряне или ограничение на хората. Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 и затова настоявах за единни медицински протоколи, бързи тестове, солидарност и справедлив достъп до ваксините в ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди видеоконферентния Европейски съвет за COVID-19, съобщи БГНЕС.

Безпокойство предизвиква купуването на ваксини. Правят се заявки още преди да са разработени. Но може да се окаже, че имаме за 300 млн. ваксини, а примерно 300 000 желаещи и след това трябва да се унищожават и да се изхвърлят, каза Борисов. Най-рано през април ще дойде ваксината и ще даде резултати, смята Борисов и заяви, че няма как за 2-3 седмици сегашната ситуация да отшуми.

Още от категорията

Здравният министър предлага затягане на мерките срещу Covid-19

Ръстът на заболелите с коронавирус от последните седмици диктува необходимостта от въвеждането на силно ограничителни мерки. В противен случай здравната система няма да издържи. Това каза днес на брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов..

публикувано на 23.11.20 в 18:42

Премиерът Борисов е против пълно затваряне на икономиката

Премиерът Бойко Борисов е против ново пълно затваряне на страната заради разпространението на Covid-19, въпреки че има сериозен натиск върху здравната система. Според него ограниченията не бива да бъдат прекалени, тъй като страната ни се нуждае от..

публикувано на 23.11.20 в 18:36

Само до 6 месеца престой без виза във Великобритания от 2021 г.

От 1 януари 2021 г. българските граждани ще могат да влизат и пребивават без виза във Великобритания краткосрочно при престой до 6 месеца , съобщи българското Министерство на външните работи. В този период те ще могат да влизат многократно за..

публикувано на 23.11.20 в 16:15