Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пърформанс с тикви беляза снощния антиправителствен протест

Снимка: БГНЕС

Антиправителственият протест ще продължи тази вечер под надслов “Нас не ни е страх”, отстоявайки исканията за оставките на правителството и на главния прокурор, за предсрочни избори и електронно гласуване.

В 115-ия ден на гражданско недоволство протестиращите стовариха камион с тикви в района на Министерския съвет и обявиха “Да сготвим Бойко". В същото време майките от “Системата ни убива” направиха пърформанс с тикви, облепени с лицата на министрите, столичния кмет и председателя на Националния оперативен щаб.

“Вече 11 години живеем в Хелоуин”, обяви от импровизираната трибуна на протеста йеромонах Рафаил Стефанов и пожела един ден празникът да остане единствено забава за децата, а не кошмара, в който се намираме.


Още от категорията

Мюсюлманите в България празнуват Сладък Байрам

Българите с мюсюлманско вероизповедание празнуват Рамазан Байрам. С празника, който продължава три дни – 13,14 и 15 май, се чества краят на месеца на опрощението Рамазан – време, в което мюсюлманите са постили 30 дни. Рамазан Байрам започва с молитва -..

публикувано на 13.05.21 в 05:25

БХК: 2020-а постави сериозни предизвикателства към правата на човека в България

Пандемичната 2020 година показа колко важен е въпросът за точния баланс между ограничаване на правата на гражданите и опазване на здравето на населението. Бяхме свидетели на затваряне на държави, невъзможност за пътувания и преминаване на..

публикувано на 12.05.21 в 11:48

Производството и прилагането на ваксини в Европа набира скорост след трудния старт

“ Европейската кампания за ваксинация срещу Covid-19 набира скорост. Европа е световен лидер по отношение на технологията на революционната иРНК ваксина, а Европейският Съюз доставя ваксини за целия свят в разгара на безпрецедентна..

публикувано на 12.05.21 в 09:30