Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предлагат извънредни промени в Закона за храните

| обновено на 04.11.20 в 10:20
Снимка: архив

Съуправляващият Национален фронт за спасение на България (НФСБ) внесе извънредно за разглеждане в парламента за 4 ноември промени в Закона за храните, уреждащи предлагането на минералните и изворни води, предаде БТА. Обсъждането обаче ще се проведе утре, тъй като днешното парламентарно заседание се провали заради липса на кворум.

Парламентарният правилник позволява всяка първа сряда от месеца ротационно парламентарните групи да предлагат точки в дневния ред, които се включват без гласуване. Аргумент за предлаганите промени е писмо на Еврокомисията, че българското законодателство, уреждащо предлагането на минерални и изворни води, не съответства на евродирективите. В България не е забранено предлагането на натурална минерална и изворна вода от едно и също находище под повече от едно търговско наименование. Не е задължително и изписването на извора, както е изискването в ЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05