Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предлагат извънредни промени в Закона за храните

| обновено на 04.11.20 в 10:20
Снимка: архив

Съуправляващият Национален фронт за спасение на България (НФСБ) внесе извънредно за разглеждане в парламента за 4 ноември промени в Закона за храните, уреждащи предлагането на минералните и изворни води, предаде БТА. Обсъждането обаче ще се проведе утре, тъй като днешното парламентарно заседание се провали заради липса на кворум.

Парламентарният правилник позволява всяка първа сряда от месеца ротационно парламентарните групи да предлагат точки в дневния ред, които се включват без гласуване. Аргумент за предлаганите промени е писмо на Еврокомисията, че българското законодателство, уреждащо предлагането на минерални и изворни води, не съответства на евродирективите. В България не е забранено предлагането на натурална минерална и изворна вода от едно и също находище под повече от едно търговско наименование. Не е задължително и изписването на извора, както е изискването в ЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Каква е цената на изборите в България

В края на октомври, за втори път през настоящата година ни очакват избори за народни представители, този път за 51-ото Народно събрание. От началото на 2021 г. досега, това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни. За вота страната..

публикувано на 29.08.24 в 20:05

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

България днес - 29 август 2024 г.

На 29 август  в „България днес“ говорим за живота в българския Северозапад, един от най-бедните региони в ЕС по данни на Евростат, белязан от безработица и обезлюдяване. Продължаваме с възможностите и различните форми на все..

публикувано на 29.08.24 в 19:00