Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще намали емисиите си от СО2, но при определени условия

Снимка: архив

България ще подкрепи междинната цел на ЕС до 2030 г. за ограничаване емисиите на въглероден диоксид - СО2 с 55% спрямо нивата от 1990 г. Но само срещу адекватни компенсаторни механизми, реши правителството, като прие актуализираната рамкова позиция за "Европейска зелена сделка".

Необходимо е също гарантирането на балансирано и справедливо разпределение на ползите и тежестите, съпътстващи прехода, между отделните държави членки, се казва в решението. София настоява за адекватно финансиране от бюджета на ЕС, при отчитане на националните нужди и специфики, предаде БТА.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

България днес - 11 юли 2024 г.

В „България днес“ на 11 юли разказваме за изложбата „Контакт“ на известната фотографка Елина Кешишева в столичната галерия ONE, посветена на жените, оцелели след домашно насилие. Отправяме се към Хамбург, където тази събота на 13 юли за втора година..

публикувано на 11.07.24 в 19:00

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15