Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И отвъд музиката ...

Лили Иванова с мил жест към родния си град

Лили Иванова
Снимка: Ани Петрова

Примата на българската популярна музика Лили Иванова дари книги на библиотека при Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в родния си град Кубрат, съобщи общинската администрация, цитирана от БТА.

Стотици томове литература от личната колекция на певицата са предоставени на културната институция със заръката читателите и нейните съграждани да се докоснат и запознаят с нови заглавия и с нови тенденции в литературния свят. 

Дарените издания са от различни отрасли на знанието - художествена, светска, справочна, модерна и друга литература. Сред произведенията преобладават биографии на световни лидери и популярни личности като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите са с автограф на певицата.

Произведенията са доставени със съдействието на кмета на Кубрат Алкин Неби, който изказва благодарности към Лили Иванова, подчертавайки нейния безценен принос за общината през годините.

Ръководството на библиотеката също изказа признателност и благодарност за жеста на Лили Иванова – „най-голямото име в българската поп музика“.


Още от категорията

Филмовата музика е свобода и предизвикателство

Казват, че най-добрата филмова музика е тази, която зрителят дори не забелязва, а някак я преживява през героите, през техните действия и емоционални състояния. Това, наглед странно определение споделя и Петър Дундаков – български композитор,..

публикувано на 13.01.21 в 16:43

Включете се в анкетата и определете "Музикант на годината`2020"

Започна гласуването в националната анкета "Музикант на годината 2020 ", организирана от предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ на БНР.  По повод 30-годишнината на допитването публиката е поканена да избере "Млад музикант на..

публикувано на 12.01.21 в 17:57

Гюрга Пинджурова: „Изворът на песента ѝ е народното сърце“

Житейската и професионална съдба на именитата ни певица ѝ отрежда забележително място в българската песенна култура. Още в първите отзиви за изкуството ѝ, през 30 те години на м.в., я наричат „вълшебницата на народните песни“. Дори днес, от..

публикувано на 10.01.21 в 08:10