Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва турнирът Sofia Open 2020

Снимка: sofiaopen.bg

В столичната зала „Арена Армеец“, започва петото издание на тенис турнира от категория ATP 250.

Първата сесия на надпреварата, която ще продължи до 14 ноември, започва в 12:00 часа, а втората – в 18:00 ч. На следващия ден, 8 ноември, са мачовете от втори кръг в квалификациите и първи кръг на основната схема на сингъл, като сесиите са от 13:00 и от 18:00 часа.

В дните от 9 до 13 ноември, когато ще се играят срещи от първи и втори кръг, четвъртфинали и полуфинали на сингъл и на двойки, са със сесии от 12:00 и 18:00 часа. Финалите на двойки и на сингъл на 14 ноември (събота) са предвидени за 12:00 и 15:00 часа.

Жребият за основната схема на Sofia Open 2020 беше изтеглен снощи. Двамата български представители – Димитър Кузманов и Адриан Андреев, се изправят съответно срещу Салваторе Карузо от Испания и Джон Милман от Австралия.

Денис Шаповалов (Канада) ще се включи директно от втория кръг, където ще играе срещу Раду Албот (Румъния) или Юичи Сугита (Япония), информира официалният сайт на турнира.

Интересен съперник на старта ще има шампионът от US Open Марин Чилич. Хърватинът ще срещне чешкия талант Йонас Форейтек, който влезе в основната схема в последния момент, заменяйки Александър Лазаров.

В квалификациите на турнира се включват още двама българи. Това са Александър Донски и Габриел Донев, които се нуждаят от по две победи, за да си гарантират място в основната схема на турнира. И двамата са на корта в събота.

На тест за Covid-19 бяха подложени всички играчи, треньори и целия организационен екип на турнира. Един от състезателите отпадна, заради положителна проба, съобщиха организаторите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 21 август 2024 г.

В „България днес“ на 21 август сме подготвили интересни срещи с трима българи от Източна Албания, с които разговаряме за живота в тази част на Балканите, за съжителството и преплитането на култури, за българските традиции, съхранявани през..

публикувано на 21.08.24 в 19:00

Правителството подкрепи производство на соларни панели, ще ги изнасяме за Германия и Холандия

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в с...

публикувано на 21.08.24 в 13:47

Изложба в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете..

публикувано на 21.08.24 в 13:37