Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн среща на министрите на външните работи за Западните Балкани

Буяр Османи и Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС (архив)

Днес ще се проведе онлайн среща на министрите на външните работи от Берлинския процес за сътрудничество със страните от Западните Балкани. Тя предшества форума на високо равнище, планиран за 10 ноември 2020 г. и ще премине под ръководството на външните министри на  България и Северна Македония Екатерина Захариева и Буяр Османи, които са и съпредседатели на Берлинския процес.

В онлайн срещата ще се включат представители на Европейската комисия, Съвета за регионално сътрудничество и Регионалния офис за младежко сътрудничество в Тирана /RYCO/.

На онлайн сращата ще бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред страните от Берлинския процес, в контекста на мерките за изграждане на доверие и подобряване на регионалното сътрудничество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Каква е цената на изборите в България

В края на октомври, за втори път през настоящата година ни очакват избори за народни представители, този път за 51-ото Народно събрание. От началото на 2021 г. досега, това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни. За вота страната..

публикувано на 29.08.24 в 20:05

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

България днес - 29 август 2024 г.

На 29 август  в „България днес“ говорим за живота в българския Северозапад, един от най-бедните региони в ЕС по данни на Евростат, белязан от безработица и обезлюдяване. Продължаваме с възможностите и различните форми на все..

публикувано на 29.08.24 в 19:00