Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Тараклия проведоха песенния конкурс „Облаче ле бяло“

Снимка: Архив

Пети конкурс за млади изпълнители на българска народна и поп песен "Облаче ле бяло-2020" се проведе в бесарабския град Тараклия. Тазгодишното състезание беше част от отбелязването на Деня на бесарабските българи и беше посветено на 80-годишнината от създаването на район Тараклия на 11 ноември.

Поради пандемията конкурсът за първи път беше онлайнПевците на възраст от 6 до 30 години изпращаха видеозаписи с песните си до организаторите - районното Управление на образованието. Рекордният брой участници - 44, бяха оценявани в пет възрастови категории. 

Антонина Тодорова пленява с чувственото си изпълнение на ''Лудо младо''

Организаторите вярват, че в бъдеще състезанието "Облаче ле бяло" ще разшири обхвата си и ще стане популярно извън района Тараклия, предаде БТА.

Още препратки към видеоклипове на участниците и подробности за онлайн конкурса ще намерите във Фейсбук страницата на събитието - Конкурс за млади изпълнители "Облаче ле бяло". Град Тараклия, Молдова.

Снимки: Фейсбук, Архив

Още от категорията

Филмовата музика е свобода и предизвикателство

Казват, че най-добрата филмова музика е тази, която зрителят дори не забелязва, а някак я преживява през героите, през техните действия и емоционални състояния. Това, наглед странно определение споделя и Петър Дундаков – български композитор,..

публикувано на 13.01.21 в 16:43

Включете се в анкетата и определете "Музикант на годината`2020"

Започна гласуването в националната анкета "Музикант на годината 2020 ", организирана от предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ на БНР.  По повод 30-годишнината на допитването публиката е поканена да избере "Млад музикант на..

публикувано на 12.01.21 в 17:57

Гюрга Пинджурова: „Изворът на песента ѝ е народното сърце“

Житейската и професионална съдба на именитата ни певица ѝ отрежда забележително място в българската песенна култура. Още в първите отзиви за изкуството ѝ, през 30 те години на м.в., я наричат „вълшебницата на народните песни“. Дори днес, от..

публикувано на 10.01.21 в 08:10