Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест пред централата на партия ВМРО

Снимка: Юзлем Тефикова

Напрежение пред централата на ВМРО е имало в понеделник вечерта по време на 131-ия ден на антиправителствени протести. Недоволни от властта граждани протестирали под прозорците на партията, която е част от управляващата коалиция. Стигнало се е до кратко стълкновение с използване на димки и вода. Протестиращите са били залети с вода от последния етаж на дома на ВМРО.

Полицията е направила оглед на щетите. Вследствие на стълкновението между представителите на ВМРО и протестиращите, стъклената входна врата на централата е счупена. При сблъците полицията е задържала двама души, предава телевизия бТВ и в-к „Труд“. 

Още от категорията

Започва дело срещу подпалването на българското знаме във Вевчани

Прокуратурата в Струга е завела дело след съобщенията в медиите за подпалване на българското знаме на карнавал във Вевчани, съобщи Македонската информационна агенция, цитирана от БТА. Делото е заведено за уронване на репутацията на чужда..

публикувано на 16.01.21 в 12:11

От 18 януари Англия и Шотландия искат тест за Covid-19

Изискването за представяне на отрицателен резултат от тест за коронавирус за всички влизащи в Англия и Шотландия граждани, включително и от България, е отложено и влиза в сила от 04:00 ч. (GMT) на 18 януари 2021 г., съобщи българското външно..

публикувано на 15.01.21 в 15:46

България е заявила към 5 производители Covid ваксини за 6 млн. души

2,3 млн. души, или 36% от населението на България без децата до 16-годишна възраст, могат да бъдат ваксинирани през първите шест месеца на тази година, съобщава БГНЕС, като цитира пресцентъра на Министерството на здравеопазването...

публикувано на 15.01.21 в 13:10