Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред централата на партия ВМРО

Снимка: Юзлем Тефикова

Напрежение пред централата на ВМРО е имало в понеделник вечерта по време на 131-ия ден на антиправителствени протести. Недоволни от властта граждани протестирали под прозорците на партията, която е част от управляващата коалиция. Стигнало се е до кратко стълкновение с използване на димки и вода. Протестиращите са били залети с вода от последния етаж на дома на ВМРО.

Полицията е направила оглед на щетите. Вследствие на стълкновението между представителите на ВМРО и протестиращите, стъклената входна врата на централата е счупена. При сблъците полицията е задържала двама души, предава телевизия бТВ и в-к „Труд“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Природният газ по-скъп с 4,5% през август

От днес природният газ поскъпва с 4,5 процента и през целия месец ще се продава на цена 60,75 лв. за мегаватчас, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране. На тази цена крайните снабдители и лица, на които е издадена лицензия за..

публикувано на 01.08.24 в 14:27

Български ученици спечелиха 6 медала в Бразилия на олимпиада по лингвистика

Българските ученици се завърнаха с 6 медала от Международната олимпиада по лингвистика в Бразилия. Състезанието е проведено от 23 до 31 юли с участието на отбори от близо 40 държави, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието. Сребърно..

публикувано на 01.08.24 в 13:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 11

В единайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: Изтлява ли интересът към изучаването на българския език в чужбина – разговор с българиста от италианския университет Roma Tre проф. Красимир Станчев; Словаците..

публикувано на 01.08.24 в 12:00