Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северна Македония: Преговорите между София и Скопие продължават

Снимка: mk.tv21.tv

Българското вето за Северна Македония е „най-голямото поражение за ЕС и голяма несправедливост“, заяви премиерът на страната Зоран Заев и добави, че той лично е приел тежко и с горчивина решението на България да блокира началото на преговорите за присъединяване на страната му към ЕС, предаде БТА.

В интервю за ТВ 21 Заев е изразил мнението, че няма друго обяснение за решението, освен наближаващите избори в България и подчерта, че разговорите между София и Скопие продължават.

Той изтъкна, че германското председателство и Европейската комисия полагат усилия за това Скопие и София да решат спорните въпроси, но изтъкна, че преговори за македонската национална идентичност и език няма да има.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58