Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руските инвестиции в България остават стабилни

Снимка: Facebook /Константин Артюшин

Въпреки трудностите руско-българското инвестиционно сътрудничество се развива стабилно каза Константин Артюшин, търговски представител на Русия в София. Той допълни, че в инвестициите няма спад за разлика от външната търговия. Артюшин участва в инвестиционен уебинар, организиран от Българската търговско-промишлена палата и  Търговско-промишлената палата на Руската Федерация.

Русия устойчиво е на 7 място по обем на бизнес инвестициите в България и е съпоставима със страни като Италия или Гърция. Около 5 млрд. долара са инвестирани от руски частни лица в 74 000 недвижими обекти в България и общите руски инвестиции са напълно съпоставими с лидера в инвестиционния процес в България – Нидерландия, каза Артюшин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ се включва в борбата с фалшивите новини

В навечерието на изборите за национален и за европейски парламент Съветът за електронни избори реши да публикува на сайта си надеждни източници на информация. “Колкото повече наближават изборите, толкова по-интензивни дезинформационни наративи..

публикувано на 30.05.24 в 16:27

Над два пъти повече досъдебни производства по сигнали за изборни нарушения

До момента във вътрешното министерство са постъпили 156 сигнала за нарушения на Изборния кодекс, информира службеният вътрешен министър Калин Стоянов. По думите му, броят на сигналите е почти изравнен с подадените на миналогодишните парламентарни..

публикувано на 30.05.24 в 16:24

Казанлък е препълнен с гости за Празника на розата

Огромен е интересът към 121-ото издание на Празника на розата в Казанлък, заяви за БТА зам.-кметът Сребра Касева. Туристическите агенции са заявили посещения на групи от цял свят. За празничните дни 31 май, 1 и 2 юни легловата база в града е изцяло..

публикувано на 30.05.24 в 15:55