Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Парламентът подкрепи българската позиция за Северна Македония

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ, „БСП за България“, „Обединени патриоти“ и „Воля“ подкрепиха позицията на правителството по преговорите за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС, предаде БТА. От ДПС не участваха в разизскванията.

От името на ГЕРБ Пламен Манушев каза, че „няма българин, който да не желае Република Северна Македония да е член на ЕС. Така че се надявам да намерим  решение“.

„БСП счита, че решението за отлагане началото на преговорите, е правилно“, заяви зам.-председателят на парламента от БСП Кристиан Вигенин. Но посочи, че решението е проблем и за двете страни.
 От БСП поискаха да се направи критичен поглед на преговорите до момента и ако е нужно, преговорният екип да бъде преразгледан.

Още от категорията

Българска народна банка

Бели бюлетини от печатницата на БНБ за изборите

Хартиените бюлетини за парламентарните избори на 4 април ще са бели. Те ще са изработени от плътна непрозрачна хартия, която не позволява да се разкрива тайната на гласуването. Ще се отпечатват от печатницата на Българската народна банка, като при..

публикувано на 26.02.21 в 11:37

“Тренд”: ГЕРБ води с 4,8% пред БСП за изборите

5 са сигурните формации в следващия парламент, 2 са на ръба. Това показва изследване на социологическа агенция „Тренд“ по поръчка на вестник “24 часа” в периода 12-19 февруари 2021 г. 47% от запитаните заявяват, че ще гласуват на парламентарните..

публикувано на 26.02.21 в 09:34

България иска от Скопие да не си говорят през медиите

„ЕС не работи като Югославия и това го казваме на Скопие от 2019 г. Нашето единствено и постоянно послание към тях е да си говорим искрено, не през медиите“. Това заяви пред bTV външният министър Екатерина Захариева по повод последните разговори с..

публикувано на 25.02.21 в 15:57