Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Положиха венци пред паметниците на героите от Сливница

| обновено на 19.11.20 в 16:38
Снимка: БГНЕС

С поредица от събития Сухопътните войски честваха своя боен празник - 19 ноември и 135-тата годишнина от победата при Сливница.

При спазване на противоепидемичните мерки и тази година представители на Командването преминаха по стъпките на Сливнишките герои от Сливница до Гургулят и почетоха паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година, съобщиха от Министерството на отбраната.

Пред Паметника на капитаните в Сливница и Пантеона на загиналите край с. Гургулят са положени венци и цветя. Пред Пантеона генерал-майор Михаил Попов награди отличили се военнослужещи и журналиста от в. "Българска армия" Евгени Генов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва с горещо време

В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София – около 34°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър...

публикувано на 11.08.24 в 18:30
Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24

Гърция не гаси пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10