Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Туризъм експо“ търси начини за оцеляване на бранша

Снимка: архив

В черноморския град Варна се провежда изложението "Туризъм експо", целта на което е да се намерят нови модели за справяне с кризата в туристическия бранш, породена от пандемията.

Туроператори и хотелиери обсъждат варианти за по-ниски ценови пакети и повишаване на качеството на туристическата услуга. 

С близо 45% по-малко са били нощувките във Варна в традиционно силния месец август. 
Очакванията за следващата година са по-оптимистични. Планирани са полети от Англия, Полша и Чехия, които са традиционни за България пазари, предаде БНТ.

Още от категорията

Хотелите в Албена остават затворени за Коледа и Нова година

Всички хотели в курорта "Албена" на българското Северно Черноморие остават затворени за коледните и новогодишните празници, въпреки възможностите за спорт, рекреация и СПА извън активния сезон. Комплексът обаче може да се използва за разходки...

публикувано на 03.12.20 в 14:05
Банско

Отпуснаха извънредни средства за реклама на зимния туризъм

Правителството одобри увеличение на бюджета на Министерството на туризма с 1 245 000 евро, предаде БТА. Парите са за масирана рекламна кампания за популяризиране на зимния туризъм в България както на вътрешния, така и на целеви за страната ни пазари...

публикувано на 02.12.20 в 17:31
Румен Драганов

Туризъмът ще се възстанови при 40% ваксинация на населението

За туризма е важно да започне работа на 22 декември. Секторът е категорично против искането на германския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти, каза пред Bloomberg TV Bulgaria доц. Румен Драганов, председател на Конфедерацията на..

публикувано на 01.12.20 в 12:08