Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ЖП транспортът и цифровизацията - приоритети на "Свързана България"

| обновено на 20.11.20 в 14:32
Снимка: архив

Модернизацията на жп транспорта и изграждането на цифрова инфраструктура са сред основните цели на третия стълб по Националния план за възстановяване и устойчивост, предаде БТА.

По време на онлайн дискусия за механизма „Свързана България“ за повишаване на конкурентоспособността и развитието на районите на страната, транспортният министър Росен Желязков каза, че заложените средства по тези пера са в размер на над 1,4 млрд. евро от европейския фонд за възстановяване от Covid-19.

"Проектите в Националния план за възстановяване и устойчивост трябва да станат бързо - до 2026 г., като 2/3 от парите трябва да се договорят през първите 2 години", каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на дискусията, излъчена по видеоканала на инициативата.

Още от категорията

Българското земеделие има шанс да бъде включено в Плана за възстановяване

Според министъра на земеделието Десислава Танева, пред българското земеделие се разкрива възможност да бъде включено в Плана за възстановяване и устойчивост .  По време на видеоконферентна публична дискусия, посветена на втория стълб от Националния план за..

публикувано на 04.12.20 в 17:15

Дискусия за "Зелена България" от плана за възстановяване и устойчивост

Дискусия по Националния план за възстановяване и устойчивост на България ще се проведе на 4 декември от 11 часа, съобщи правителствената пресслужба. Ще се обсъжда втория стълб от Плана - „Зелена България” и предизвикателствата пред селското стопанство,..

публикувано на 04.12.20 в 06:10

Българският имотен пазар се съвзема от кризата

Имотните сделки в София нарастват с 20% през септември спрямо 2019 г., а в цялата страна с 13%. Имотният пазар се съвзе след удара през пролетта, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на тридневното виртуално изложение за строителство,..

публикувано на 03.12.20 в 19:11