Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова кампания на САЩ в подкрепа на борбата ни срещу Covid-19

| обновено на 21.11.20 в 01:36
„Възстановяваме се заедно”
Снимка: Посолство на САЩ

Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“ започнаха кампания срещу разпространението на Covid-19 - „Възстановяваме се заедно” (“Healing Together”). 

В рамките на акцията ще бъдат осигурени допълнителни средства в борбата срещу пандемията в България, става ясно от видео послание, публикувано на уеб страницата на посолството.

"През следващите месеци ще предоставим допълнителна помощ в размер на 1 млн. щатски долара за медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19. Ние сме отдадени на тази битка. Заедно можем да се възстановим и да продължим напред", казва посланик Херо Мустафа.

Първото голямо дарение в кампанията “Healing Together” вече е направено. Предоставени са 7 000 PCR теста на Националния център по заразни и паразитни болести, информират от уеб сайта на инициативата.


Още от категорията

Българското посолство в Лондон

Авария затруднява комуникацията с българското посолство в Лондон

Голяма авария в мрежата на „Бритиш телеком“ в района на българското посолство в Лондон нарушава комуникацията с нашата мисия в британската столица , информира на сайта си посолството . Налице е сериозен проблем с телефонните линии и с интернет..

публикувано на 04.12.20 в 21:05

БНБ пуска златна възпоменателна монета „Рождество Христово“

От 7 декември 2020 г. Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“.   Цената на монетата е 1300 лева и ще   може да бъде закупена в Българската народна..

публикувано на 04.12.20 в 13:01

Българска помощ за Западните Балкани и Източното партньорство

През 2020 г. България е подпомогнала 18 страни по линия на официалната помощ за развитие с над 5,5 млн. лв. Значителен дял от помощта е разпределен за страните от Западните Балкани и Източното партньорство. В двата региона са финансирани общо 60..

публикувано на 04.12.20 в 12:25