Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отиде си нашият приятел и колега Димитър Палашев

Димитър Палашев зад звукорежисьорския пулт, средата на 70-те години на миналия век.
Снимка: личен архив

На 80-годишна възраст днес си отиде дългогодишният ни колега - звукорежисьорът от БНР Димитър Палашев, работил и с чуждоезиковите екипи на „Радио България“. 

Димитър Палашев беше ярка творческа личност, един от създателите на Клуб “Родно радио” със значителен принос в събирането и съхраняването на историята на БНР. Наричаше себе си „динозавър”, защото е отдал на слушателите на БНР повече от 40 години от живота си, отначало като звукооператор-монтажист, а после - като звукорежисьор и автор на предавания за филателията. 

„Трябва да се развиваш непрекъснато, за да дадеш на слушателите качествен продукт. Когато съм обучавал колеги, винаги съм им казвал „Качеството на вашата работа трябва да е „6+”, „6” не приемам!”, беше споделил в интервю за Радио България Димитър Палашев

Светъл да е пътят ти, Митко!


Още от категорията

Британският влогър Джамал – България ми помогна да стана по-добър човек

Всичко се случило съвсем спонтанно. Преди 3 години, по съвет на негов приятел, Рийс Дуглъс посещава Пловдив. Той е дигитален номад от Великобритания, живее където пожелае и работи дистанционно. Казва, че е обиколил цяла Европа, но когато пристига за пръв..

публикувано на 18.01.21 в 13:22

Алберт Българина – акордеонистът, който запази България в сърцето си

В навечерието на 2021 г. Съюзът на слепите в Израел присъди голямата си награда на Алберт Българина. Така българските преселници в Израел наричали акордеониста, който години наред, напълно безплатно, учел талантливи незрящи деца да свирят на..

публикувано на 17.01.21 в 08:05
Мара Нонинска

Мара Нонинска била охулена за участието си в първия български филм

На 16 май 1910 г. от столичния „Модерен театър” потегля файтон с напомаден и нагизден сякаш в цирк екипаж. Пъстрата компания спира пред дома на уважавания търговец Димитър Съселов на ул. „Славянска”. Там – на паважа и пред погледите на събралата се..

публикувано на 13.01.21 в 12:23