Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българският премиер изрази съболезнования за кончината на патриарх Ириней

Снимка: БГНЕС-архив

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователен адрес до президента на Сърбия Александър Вучич и до сръбския премиер Ана Бърнабич по повод кончината на сръбския патриарх Ириней, съобщи правителственият пресцентър.

"Това скръбно събитие е огромна загуба, не само за Сръбската православна църква, но и за целия сръбски народ", изтъква Борисов.

Българският премиер припомня приноса на сръбския патриарх Ириней за утвърждаване сътрудничеството между различните вероизповедания в региона, за да живеят в мир и благоденствие.

"Той ще остане и в нашата памет като уважаван висш духовник", пише още в съболезнователния адрес.

Още от категорията

Ще се отърве ли Витоша от замърсяването с алуминиеви кенчета?

Част от хижите на Витоша, ще бъдат снабдени със специални машини за компресиране на алуминиеви кенчета по инициатива на „Софийски планински клуб“. По този начин замърсяващите околната среда отпадъци ще бъдат оползотворени от фирма за рециклиране, а..

публикувано на 21.06.21 в 10:05

В половин България няма регистрирани новозаразени с Covid-19

27 са новите случаи на коронавирус в страната през изминалото денонощие или 0,7 процента от направените малко над 4 100 теста, сочи Единният информационен портал. В 15 области в страната няма нито един нов случай на инфекция. В София новозаразените..

публикувано на 21.06.21 в 08:54

Програма “Ваканция” обещава активно лято за деца и младежи

В столичния комплекс "Спортна София 2000" днес започва програма "Ваканция" на Столичната община, насочена към деца и младежи от 6 до 29 г. Те ще имат свободен достъп до 50 вида дейности, сред които спорт, изкуство, обучение по пътна безопасност,..

публикувано на 21.06.21 в 06:00