Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В болница ще приемат и пациенти без положителен PCR тест

Снимка: архив

Усещането за хаос в здравната система не отговаря на истината. Работим в условия на особена обстановка на пандемия, каза пред БНР д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването. Той сподели, че като лекар е бил на първа линия по време на епидемии, но от грип, и положението е било също толкова страшно, като сега.

Пенков допълни, че проблемът не е с болничните структури, а с персонала. „Лекарите и сестрите ни са в по-зряла възраст, имат хронични проблеми, те се страхуват за себе си и близките си“, подчерта зам.-министърът.

Той увери, че ще предложи в болница да се приемат пациенти със симптоми и без положителен PCR тест, за да се намалят случаите на починали заради ненавременна болнична помощ.

Още от категорията

България изкарва Нидерландия от червената зона, вкарва Монако

Считано от сряда, 4 август, Нидерландия, Тунис и Кувейт излизат от червената зона и попадат в списъка на държавите от оранжевата зона за влизане в България. От оранжевата в зелената зона преминава Люксембург, а в червената попада Княжество Монако...

публикувано на 02.08.21 в 17:56

И през новата учебна година двама български студенти ще учат със стипендия в Албания

Правителството на Албания отпуска две стипендии за учебната 2021-22 година, предназначени за български студенти от албански произход. С тяхна помощ младежите ще могат да покрият своята такса за обучение изучаване на албански през първата година, както и..

публикувано на 02.08.21 в 16:42

Горещниците продължават с леко понижение на температурите

Във вторник ще е слънчево. След обяд на места в планините ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни интензивни валежи. Северозападен вятър ще понижи в Северна България дневните температури, но ще остане горещо. Максималните температури..

публикувано на 02.08.21 в 16:20