Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпространението на пандемията ще се забави при по-добро тестване

Доц. Любомир Киров
Снимка: БГНЕС-архив

Бързото идентифициране на инфектираните ще забави темпото на разпространяване на коронавируса, смята доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. Пред БНР Киров призова „да не правим самодейност, защото напоследък неправилното самолечение става по-опасно от самия вирус. Всеки изпитва притеснение и страх, но това не трябва да подтиква хората към това да се лекуват сами“, каза доцентът.

Ще можем да помогнем на болниците, когато сме максимално ефективни и имаме възможност за бързо идентифициране, изолиране и контрол на много по-голям брой пациенти, които са инфектирани, призова също ескпертът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя без валежи

В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 10.08.24 в 18:30

Военнослужещи участват в гасенето на пожарите в цялата страна

Около 2120 военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски са участвали в гасенето на пожари в различни области на страната от 12 юли т.г., съобщиха от Министерството на отбраната. И днес някои от тях работят на терен заедно с колегите..

публикувано на 10.08.24 в 14:21

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Горските пожари през последните седмици застрашават не само хората и населените места, но и ценни природни местообитания – дом на огромно разнообразие от видове, част от които световно застрашени. За това предупреждават от Българското дружество за..

публикувано на 10.08.24 в 13:24