Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето българи смятат, че състоянието на демокрацията се влошава

Снимка: Pixabay

Повечето българи разчитат на намеса на евроинституциите във вътрешните проблеми на страната, показва проучване на агенция „Сова Харис“ от ноември.

60% от анкетираните споделят основния извод в резолюцията на Европарламента, че демокрацията в България се влошава. За 74% от гласоподавателите системните проблеми в съдебната система продължават и липсва прозрачност при харченето на парите от ЕС.

71 на сто смятат, че промените в изборното законодателство се правят твърде близо до предстоящите избори. 72% отбелязват нарастващо влияние на властта в обществените медии и разпространението на клиентелизъм в частните.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Борислав Цеков

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев продадоха "Галъп интернешънъл Болкан"

Финализирана е продажбата на 100% от акциите на социологическа агенция "Галъп интернешънъл Болкан", която е член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите и досегашни акционери Андрей Райчев и Кънчо Стойчев,..

публикувано на 13.08.24 в 10:05

Отчуждават имотите за железопътната магистрала от София до Сърбия

Започнала е процедура по отчуждаване на частни имоти за държавна нужда по изграждане на модернизираната железопътната линия София – Драгоман в участъка Разделен пост Петърч - Драгоман. Скоростната линия до сръбската граница е част от Трансевропейската..

публикувано на 13.08.24 в 08:26

В Хасково излагат чудотворната икона "Пресвета Богородица - Златна ябълка"

За втори път тази година в Хасково, Южна България, за православните християни ще бъде изложена за поклонение смятаната за чудотворна икона "Пресвета Богородица - Златна ябълка". Това съобщават от Пловдивската Света митрополия. Светинята ще бъде донесена..

публикувано на 13.08.24 в 07:00