Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Испания въведе PCR тест за влизане в страната

Снимка: Ройтерс

Испания въвежда представянето на отрицателен PCR тест за влизане в страната на граждани от 65 страни, включително и България. Мярката е в сила от 23 ноември.

Изискването е да се представи отрицателен тест, направен 72 часа преди пристигането в Испания. Мярката важи при пристигане на летище или пристанище, но не засяга преминаващите сухопътните граници. Не касае и транзитно преминаващите към друга държава.

Всички пътници са задължени да попълнят и формуляр за здравен контрол при влизане в Испания. Той може да бъде намерен ТУК или чрез безплатното приложение SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH. Пътникът е задължен да го носи на хартиен носител.

Още от категорията

772 нови случаи на коронавирус при 13 540 теста

772 са новите случаи на коронавирус в България за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал, публикувани в полунощ. Положителни са 5,7% от направените общо 13 540 теста.   Починали са 60 души с коронавирус, а излекувани са..

публикувано на 26.01.21 в 08:38

Обществено обсъждане на Законопроекта за защита от домашно насилие

На 26 януари омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие. Дискусията ще започне от 11.00 часа в платформата ZOOM и ще се излъчва в профила на обществения защитник във фейсбук...

публикувано на 26.01.21 в 08:00

Предупреждение за опасно време

За 26 януари Националният институт по метеорология и хидрология обяви предупреждение от първа степен за потенциално опасно време - жълт код, за значителни валежи от сняг и дъжд в цялата страна.   На места валежите ще са обилни. В някои планински..

публикувано на 26.01.21 в 06:00