Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът Борисов е против пълно затваряне на икономиката

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е против ново пълно затваряне на страната заради разпространението на Covid-19, въпреки че има сериозен натиск върху здравната система. Според него ограниченията не бива да бъдат прекалени, тъй като страната ни се нуждае от работеща икономика. Това той заяви на среща с Националния оперативен щаб за коронавируса, а след това публикува и в социалните мрежи. 
„Аз съм убеден, че здравната ни система се бори героично. Затова всеки ден имаме и по 1200-1300 оздравели… Действително проблемът е с хората със съпътстващи заболявания, по-възрастните хора. Аз самият го изкарах много тежко“, посочи Борисов, като подчерта, че огромната част от хората изкарват вируса по-леко. Премиерът изтъкна, че всичко, което правителството прави за икономиката, пазара, увеличението на доходите, може да се прави само в условията на работеща икономика.

Още от категорията

Хората под карантина или в болница ще гласуват в подвижна урна

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за извънредното положение. Според тях хората, поставени под карантина или в болнично заведение, ще могат да гласуват в подвижна урна. Те ще трябва да заявят желанието си да гласуват по този начин не..

публикувано на 28.01.21 в 13:00

Заболеваемостта от Covid-19 спадна на 90 души на всеки 100 хиляди

Противоепидемичните мерки продължават да дават резултат и броят на излекуваните е близо два пъти повече от този на заразените с Covid-19, заяви на редовния брифинг по въпросите на коронавируса здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той илюстрира..

публикувано на 28.01.21 в 12:19

Информационен ден за здравноосигурителните права на българите в Австрия

Онлайн информационен ден за здравноосигурителните права на българите в Австрия организира Службата по трудови и социални въпроси към посолството на България във Виена съвместно с представители на Националната здравноосигурителна каса, съобщават от..

публикувано на 28.01.21 в 12:07