Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България е сред страните с наднормено съдържание на прахови частици във въздуха

Снимка: БГНЕС

През 2018 г. в България, Хърватия, Чехия, Италия, Полша и Румъния е превишена пределно допустимата стойност на ЕС за фините прахови частици. Това се посочва в доклад, представен днес от Европейската комисия. Докладът отчита също така, че заради карантините, въведени в ЕС покрай пандемията от Covid-19, качеството на въздуха се е подобрило, като някои от замърсителите са намалели с до 60 на сто. Засега няма оценка обаче как това подобрение се е отразило на общественото здраве, предаде БТА.

Още от категорията

Предупреждение на НСИ за приложения за електронно преброяване

Появата на алтернативни мобилни приложения за Преброяване 2021, които не са разработени от Националния статистически институт - НСИ, ще объркат гражданите, които искат да се преброят електронно, и ще затрудни процеса, предупреждават от НСИ...

публикувано на 28.01.21 в 16:08

Хората под карантина или в болница ще гласуват в подвижна урна

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за извънредното положение. Според тях хората, поставени под карантина или в болнично заведение, ще могат да гласуват в подвижна урна. Те ще трябва да заявят желанието си да гласуват по този начин не..

публикувано на 28.01.21 в 13:00

Заболеваемостта от Covid-19 спадна на 90 души на всеки 100 хиляди

Противоепидемичните мерки продължават да дават резултат и броят на излекуваните е близо два пъти повече от този на заразените с Covid-19, заяви на редовния брифинг по въпросите на коронавируса здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той илюстрира..

публикувано на 28.01.21 в 12:19