Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Комисията по историческите въпроси ще заседава на 3 и 4 декември

Снимка: REUTERS

Новото заседание на съвместната българо-македонска комисия по спорните исторически въпроси ще е онлайн на 3 и 4 декември. След ветото на България се засилиха негативните коментари към съвместната експертна комисия по историческите въпроси. Вече има натиск върху комисията да бъдат прекратени разговорите.

Обществото е разочаровано и гневно заради постъпката на България, заявява македонският съпредседател на комисията Драги Георгиев, цитиран от вестник "Слободен печат". Професорът оценява исканията на България като абсолютно неприемливи за македонците. Той смята, че политическата ситуация ще влияе на работата на съвместната историческа комисия, но тя трябва да продължи, предаде БТА.

Още от категорията

В България пристига министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович

На официално посещение в България пристига министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович. Той ще бъде приет от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и от президента Румен Радев. В състава на сръбската делегация се..

публикувано на 20.01.21 в 06:10
Посолството на България в Берлин

България с искане за 40 изборни секции в 35 града в Германия

България е подала искане към Външното министерство на Германия за разрешение за отварянето на 40 изборни секции в 35 града в страната. За първи път има вероятност да се отворят толкова изборни секции за българите, живеещи на територията на федералната..

публикувано на 19.01.21 в 17:06

Брекзит и последствията от Covid-19 доминират в европейския дневен ред

През настоящата година редица важни проблеми очакват разглеждане и решение от Европейския парламент. Два от тях несъмнено са свързани с вече официално състоялия се „развод“ между ЕС и Великобритания, както и с ваксинацията и разрешаването на..

публикувано на 18.01.21 в 11:36