Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по историческите въпроси ще заседава на 3 и 4 декември

Снимка: REUTERS

Новото заседание на съвместната българо-македонска комисия по спорните исторически въпроси ще е онлайн на 3 и 4 декември. След ветото на България се засилиха негативните коментари към съвместната експертна комисия по историческите въпроси. Вече има натиск върху комисията да бъдат прекратени разговорите.

Обществото е разочаровано и гневно заради постъпката на България, заявява македонският съпредседател на комисията Драги Георгиев, цитиран от вестник "Слободен печат". Професорът оценява исканията на България като абсолютно неприемливи за македонците. Той смята, че политическата ситуация ще влияе на работата на съвместната историческа комисия, но тя трябва да продължи, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00