Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Международният театрален фестивал „Варненско лято“ - изцяло онлайн

Снимка: viafest.org

До 6 декември ще се проведе 28-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято 2020", отложено през юни, заради пандемията от Covid-19. 

В програмата, която ще премине изцяло онлайн заради противоепидемичната обстановка, ще видим десет постановки, дело на едни от най-интересните световни режисьори през последните години – Тимофей Кулябин и Кирил Серебренников от Русия, Гжегож Яжина от Полша, Андреас Кригенбург от Германия, Деклан Донелан от Обединеното кралство

Финалът е с българско участие – на режисьора Галин Стоев

Достъпът до всеки спектакъл ще бъде свободен за 72 часа от подстраницата на всяко от заглавията на сайта на фестивала в секцията ПРОГРАМА. Спектаклите ще се излъчват на оригинален език и със субтитри на български

Още от категорията

„Болшой театър“ ще гостува в София на 5 ноември

Солисти на Болшой театър идват в София за оперен гала спектакъл. Събитието, което бе отменено заради противоепидемични мерки, ще се състои на 5 ноември в зала 1 на НДК,  съобщиха организаторите. По думите им водещи артисти от най-големия руски театър за..

публикувано на 20.01.21 в 12:26
Пенчо Георгиев (1900 - 1940)

Непознатият Пенчо Георгиев между творчеството и живота

Софийската градска художествена галерия изважда от забвение изкуството на поредния български творец, чиито следи избледняват в спомените на съвременниците му от първата половина на миналия век. Изложбата “Пенчо Георгиев. Между театъра и живота”..

публикувано на 19.01.21 в 10:28

Награден от ЕС албански роман е отпечатан на български

На български език излезе романът "Епосът на утринните звезди". Книгата на родения през 1971 г. Руди Еребара спечели Наградата за литература на ЕС през 2017 г. Преводът е на Екатерина Търпоманова. Еребара е поет, романист и преводач. Завършил е Академията..

публикувано на 18.01.21 в 11:58