Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Загубите в БВП може да достигнат 500 млн. евро

Лъчезар Борисов
Снимка: БГНЕС

Като министър на икономиката не исках да затваряме сектора, но важното е, че това е само за 3 седмици. На 21 декември бизнесът отново ще работи. Трябва да се съобразим с епидемичната обстановка и да мислим и за здравето на хората. "За да имаме здрава икономика, трябва да имаме здрав народ“, каза пред БНТ министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 

Основно затворе е сектор ресторантьорството. Търговията остава отворена, с изключение на моловете. За да подпомогнем икономиката ще трябва да инвестираме още 200 млн евро. Засега не се предвижда удължаване на мораториума върху кредитите. По най-песимистичният сценарий загубите за БВП ще са 500 млн. евро, но това може да се компенсира, смята Борисов.

Още от категорията

95% от чуждестранните компании с инвестиции в България са готови да ги разширят

Проучванията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации показват, че 95% от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят. Това е съобщил председателят на палатата Цветан..

публикувано на 15.01.21 в 09:49

София и Хага с нова Спогодба срещу двойното данъчно облагане

Парламентът ратифицира Спогодбата между България и Нидерландия за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонения и заобикаляне на данъчното облагане, предаде БТА.  До момента действаше спогодба за избягване на двойното данъчно..

публикувано на 14.01.21 в 17:10

Подготвя се Национален план за въвеждане на еврото в България

" Очакванията ни са страната ни да се присъедини към еврозоната през 2024 г. " Това е заявил министърът на финансите Кирил Ананиев по време на онлайн годишния форум на Euromoney за Централна и Източна Европа, съобщава пресцентърът на финансовото..

публикувано на 12.01.21 в 17:08