Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Зоран Заев призовава да се премахне „желязната завеса“ към България

Снимка: БГНЕС

Съжалявам, че интервюто ми за БГНЕС предизвика негативни емоции. Но искам да подтикна македонската общественост за помощ в решаването на въпроса с България, каза македонският премиер Зоран Заев. Трябва да се съгласуваме по историческите въпроси и да развием капацитет за разбирателство и прошка. Европейските народи се договориха да не забравят, но да си простят в името на бъдещето. Историческите конфликти бяха оставени в миналото заради бъдещето на ЕС. Това е и моето най-голямо желание и ще го следвам докато имам шанс, казва още Заев.

Според Заев трябва да се премаханат последиците от „Желязната завеса“, които все още се усещат между Северна Македония и България
, предаде БГНЕС.

Още от категорията

Румен Радев: Изборите трябваше да бъдат през септември 2020

Най-подходящото време за провеждане на парламентарните избори беше през септември след протестите с искането за оставката на правителството, заяви президентът Румен Радев преди церемонията по епископското ръкоположение на монсиньор Румен Станев в..

публикувано на 17.01.21 в 16:39

Илияна Йотова: Има мълчалив отказ за законодателни промени като гаранция за честни избори

4 април беше избран от президента Румен Радев за провеждане на парламентарните избори след мащабни консултации, каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. Отлагането със седмица на първоначално посочената от него дата е направено, за да се постигнат..

публикувано на 17.01.21 в 13:05

Елеонора Митрофанова е новият руски посланик в България

Руският президент Владимир Путин назначи 67-годишната Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България , съобщава РИА Новости. Митрофанова е завършила е Московския държавен институт за международни отношения. Започва дипломатическа..

публикувано на 15.01.21 в 16:26