Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

50 орхидеи получиха за благодарност българските лекари

Снимка: БНТ

Българин, който живее в САЩ, изпрати цветя, на лекарите от столичната болница ИСУЛ, които са излекували баба му от Covid-19, предаде БНТ. Жената, която е на възраст над 80 години, е постъпила в увредено общо състояние и с дихателна недостатъчност. Днес, в деня, в който тя е изписана, 50 орхидеи за 50 медици чакаха пред входа на здравното заведение – знак на благодарност и признателност от нейния внук за труда и усилията на българските лекари, сестри и санитари.

Още от категорията

Преброяването на населението започва през септември

В периода 7 септември - 3 октомври тази година ще се извърши преброяването на населението и жилищния фонд, реши правителството. От 7 септември до 17 септември през интернет ще могат да се попълват електронни преброителни карти. От 18 септември до..

публикувано на 21.01.21 в 07:05

Модерни медицински центрове ще изграждат в десет района в България

Изграждането на модерни медицински центрове, идентични един на друг, поне в десет района в страната предвижда проект на Министерството на здравеопазването. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. По думите му така ще бъде..

публикувано на 21.01.21 в 06:30

Няма данни за пострадали българи при експлозията в Мадрид

По информация на посолството ни в Мадрид няма данни за пострадали български граждани при експлозията в центъра на испанската столица. Задграничната ни мисия е в контакт с местните власти и полиция, които изясняват случая. Към момента по данни..

публикувано на 20.01.21 в 18:54