Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 орхидеи получиха за благодарност българските лекари

Снимка: БНТ

Българин, който живее в САЩ, изпрати цветя, на лекарите от столичната болница ИСУЛ, които са излекували баба му от Covid-19, предаде БНТ. Жената, която е на възраст над 80 години, е постъпила в увредено общо състояние и с дихателна недостатъчност. Днес, в деня, в който тя е изписана, 50 орхидеи за 50 медици чакаха пред входа на здравното заведение – знак на благодарност и признателност от нейния внук за труда и усилията на българските лекари, сестри и санитари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Животните и духовата музика пълнят сърцето на фермера Крум Младенов

Че носи Божий дар в душата си, усеща в най-ранна възраст сред простора на поляните. " От дете, пасейки овците на дядо ми накрай село, като чуя тъпана на Сливовишката духова музика, хвърлям тоягата и тичам на площада ". Първите уроци взема от дядо..

публикувано на 12.08.24 в 09:00

Военнослужещи провеждат отворено занятие по алпийска подготовка в Смолян

Отворено занятие по алпийска подготовка ще се състои днес пред Родопския драматичен театър в Смолян. Събитието на 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски е по повод Международния ден на младежта. По време на занятието ще бъдат..

публикувано на 12.08.24 в 06:00

Новата седмица започва с горещо време

В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София – около 34°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър...

публикувано на 11.08.24 в 18:30