Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъден бе Планът за възстановяване и устойчивост на България

Снимка: архив

Националният съвет за тристранно сътрудничество, обединяващ представители на синдикатите, работодателите и правителството, обсъди проекта на План за възстановяване и устойчивост на България.

Основните акценти на Плана са Иновативна България, Зелена България, Свързана България и Справедлива България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Обсъдени са предвидените мерки за икономическо и социално възстановяване от кризата – пазара на труда, насърчаване на икономиката за трансформация към климатична неутралност, управлението на инвестициите.

Допълнително социалните партньори са обсъдили предложение от работодателите за допълнение на Кодекса на труда относно принудителния престой не по вина на работодателя при обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка, както и за регламентиране на компенсации за работниците и предприятията при принудителния престой.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 11 юли 2024 г.

В „България днес“ на 11 юли разказваме за изложбата „Контакт“ на известната фотографка Елина Кешишева в столичната галерия ONE, посветена на жените, оцелели след домашно насилие. Отправяме се към Хамбург, където тази събота на 13 юли за втора година..

публикувано на 11.07.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25