Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без карантина при негативен тест на петия ден от престоя на Острова

Снимка: архив

Посолството на Великобритания е информирало българското Министерство на външните работи с нота, че българските граждани, пристигащи в Англия, ще могат да се освобождават от задължителната 14-дневна карантина, ако след петия ден от самоизолацията си направят тест за Covid-19 и представят отрицателен резултат. 

Тестът следва да бъде направен за тяхна сметка, като списъкът с акредитираните лаборатории ще бъде публикуван на сайта на британското правителство ТУК.  

Новата разпоредба влиза в сила от 15 декември 2020 г. Повече вижте ТУК.


Още от категорията

Предупреждение за лошо време в Централна и Източна България

Предупреждение за опасно време издаде Националният институт по метеорология и хидрология за 27 януари. Оранжев предупредителен код е обявен за Източна България - в 9 области. Жълт код е обявен в централните райони на страната за..

публикувано на 27.01.21 в 05:40

Почитаме жертвите на Холокоста

Днес, светът отбелязва 76-ата годишнина от освобождаването на нацисткия концентрационен лагер „Аушвиц-Биркенау“ и отдава почит на милионите еврейски жени, мъже и деца, както и на всички други жертви, сред които стотици хиляди роми и синти, убити по..

публикувано на 27.01.21 в 05:35

Част от ресторантьорите излизат на протест

За 27 януари от 12 ч. е насрочен протест пред сградата на Министерския съвет с настояване заведенията да отворят от 1-ви февруари, а дължимата държавна помощ за затварянето им да бъде плащана навреме. Организатори са Съюза на собствениците на..

публикувано на 27.01.21 в 05:10