Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 29 ноември от 00:15 до 02:00 часа

Радио България се включва в новата радио среща „Родина зад граница"

Снимка: БНР

За все повече хора смисълът на понятието „родина“ не се изчерпва с географското място, от което произлизат. Все повече хора днес са „граждани на света“ и границите за тях губят своите традиционни очертания. За да направи своеобразен мост между Родно и Чуждо, между Мое и Твое, между Тук и Там, идва новата рубрика "Родина зад граница"

Веднъж месечно, с обединените усилия на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“, БНР ви кани на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. И двете групи са „добре дошли“ да споделят в ефир важни за живота им въпроси, да разкажат как поддържат националния си дух в другата страна, как празнуват родните празници и какви връзки изграждат с новите си „роднини“. 

Първата месечна среща в „Родина зад граница“ е на 29 ноември, неделя, от 00:15 до 02:00 часа, в „Нощен Хоризонт“В нея очаквайте:

  • Разказа на бежанец от Кувейт, който лекува българи в пловдивското село Трилистник;
  • Чилиeцът Даниел Монтилио – за любовта и живота му у нас;
  • Отговор на въпроса защо страната ни е „сбъднатата мечта“ на студенти от Украйна и Молдова;
  • Българката в Италия Маргарита Лазарова, която пише приказки за българчета от различни точки на света.

И още истории на българи в чужбина и на чужденци в България... в компанията на Станислава Пирчева и Добринка Добрева от Програма „Хоризонт“ и Красимир Мартинов от „Радио България“.

За връзка с нас използвайте: 

  • Ефирните ни телефони: +359 889 202 207; +359 2 963 15 65; +359 2 93 36 743 
  • Skype: noshtenhorizont.

Слушайте ни на вълните на Програма "Хоризонт" или онлайн на BNR Player


Още от категорията

Българските граждани ще могат да гласуват в Турция

Министерството на външните работи на Турция уведоми с нота, че е дадено разрешение за откриване на избирателни секции в задграничните представителства на България в Анкара, Истанбул и Одрин. Ще може да се гласува също и в консулската канцелария на..

публикувано на 27.01.21 в 17:37

Бойко Борисов: Антисемитизмът, расизмът и нетолерантността нямат място в нашия свят​

"Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста всяка година ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът. Припомня ни, че е имало времена, в които най-жестоко са избивани невинни хора, а човешките права - безцеремонно потъпквани". Това..

обновено на 27.01.21 в 14:48

Протест на собственици и служители на заведения в центъра на София

Собственици и персонал на затворените заради противоепидемичните мерки заведения провеждат национален протест пред Министерския съвет. Те настояват да започнат работа от 1 февруари, предават репортерите ни. Акцията е под мотото "Марш към..

публикувано на 27.01.21 в 12:58