Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава инициативата „София избира“

Проектът за панорамна площадка на Витоша е сред фаворитите на софиянци

Снимка: Столична община

Проектът на Природен парк „Витоша“ за панорамна площадка в местността Копитото в планината до София – Витоша, е един от 38-те проекта, които се борят за финансиране от Столична община по инициативата „София избира“. Жителите на столицата заявяват своя избор чрез онлайн гласуване до утре, 30 ноември.

Засега проектът на природния парк се нарежда сред фаворитите. Ако той стане победител, столичани ще се сдобият с великолепна панорамна гледка към София от орлов поглед.

 Очакванията са разположената на 1345 м надморска височина площадка да стане едно от емблематичните места за града, любимо място за релакс, срещи на влюбени, снимки и други.

Целта на инициативата „София избира“ е да насърчи прякото участие на гражданите в разпределението на бюджета на общината.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в..

публикувано на 07.09.24 в 07:10

Конни надбягвания и пехливански борби в Исперих

Традиционни конни състезания и народни борби събират днес почитателите на спорта в Исперих. Жокеи и коне от различни краища ще мерят сили в конни надбягвания край града, както и в други съревнования на стария градски стадион. След тях на тепиха ще..

публикувано на 07.09.24 в 06:15

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45