Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест и контрапротест в центъра на София

Снимка: БГНЕС

Полицаи и пожарникари от цялата страна излязоха на втори национален протест в центъра на София, за да искат увеличение на заплатите си, предаде репортера на БНР Николай Христов. Служителите на реда не са доволни от даденото им 15% увеличение на заплатите и настояват за 30%. Аргументът им е, че те също са на първа линия в борбата срещу COVID епидемията. 

На метри от протестиращите полицаи пред парламента се проведе и контрапротест, организиран от майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“. Контрапротестиращите призоваха полицаите първо да поискат реформа в системата и да променят отношението си към останалите протестиращи и едва тогава да искат увеличение на заплатите. 

Подробно за двата протеста - четете ТУК


Още от категорията

Започна регистрация на гласуващите българи зад граница

Българите зад граница, които желаят да упражнят своето право на глас в парламентарния вот на 4-ти април, трябва да заявят своето желание за гласуване извън страната чрез подаване на заявление по образец. То се подава лично или с писмо пред..

публикувано на 25.01.21 в 17:37

„Антикорупционен фонд“ проучва контролирания и купен вот на избори

Неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ ще проучва влиянието на контролирания и купен вот в политическите избори в България. Първите резултати от изследването ще бъдат оповестени дни преди парламентарните избори на 4 април, предаде..

публикувано на 25.01.21 в 13:20

Норвегия прие спешни промени в режима на влизане в страната

Пътуващите за Норвегия, от днес, 25 януари 2021 г., трябва да представят при влизане в страната негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 24 часа преди отпътуването, а не както досега  -  направен до 72 часа. За пътуващите със самолет с..

публикувано на 25.01.21 в 13:07