Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови доброволци подсилват медиците във военните болници в страната

Снимка: ВМА

Втора група от 40 военнослужещи от различни военни формирования на Българската армия се включват от 30 ноември в битката срещу Covid-19. Те ще помагат на медиците от болниците в състава на Военномедицинската академия.

Ротацията на доброволческите екипи е на всеки 2 седмици. 

На военнослужещите са възложени задължения, свързани с дезинфекция, измерване на телесната температура на влизащите, както и помощни дейности в лабораторията "Вирусология", съобщиха от Министерството на отбраната.

Доброволците са разпределени във Военномедицинската академия в София и във военните болници във Варна, Пловдив, Плевен и Сливен. Част от тях са придобили специализирани умения в курсовете за бойни санитари, допълва БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Наводненията - обилни валежи, небрежност или активна човешка дейност?

Близо година след наводненията в крайморската Община Царево , които отнеха живота на четирима души, причините за бедствието още се изясняват. Според независимия анализ, в рамките на инициативата "Зелени закони" , на инж. Тома Белев, бивш..

публикувано на 02.08.24 в 12:05

В петък – горещо, с жълт код за високи температури в 25 области

В петък , 2 август, ще е слънчево, след обяд на запад ще се заоблачава, но само на изолирани места може да превали във вечерните часове. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 34 до 39°, в столицата 35°...

публикувано на 01.08.24 в 19:40

България днес - 1 август 2024 г.

В първия ден на август ви предлагаме разказ за именития график Галилей Симеонов, наричан "последния класик в националното графично изкуство” по повод  95-ата годишнина от рождението му и ретроспективната изложба, която му е посветена в Монтана. Ще ви..

публикувано на 01.08.24 в 19:00