Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над половината от българите подкрепят новите мерки срещу пандемията

Снимка: Pixabay

56% от българите подкрепят новите ограничения срещу пандемията от коронавирус въведени от 27 ноември. 42% не са съгласни с тях, сочи експресно проучване на „Галъп интернешънъл“ от 29 ноември. За сравнение през лятото над 60% бяха против втвърдяването на мерките.

2/3 се съгласяват, че кризата е объркала живота им. 42% не смятат така. 21% казват, че имат познати или близки, които в резултат на кризата с Ковид имат психически проблеми. Напрежението идва от неяснотата кога се очаква краят на кризата.

43% са готови да се ваксинират срещу COVID-19, докато 48% отказват, предаде БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31