Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за проекти по научно сътрудничество между България и Австрия

Снимка: nism.bg

Фонд Научни изследвания“ отправя покана за участие в „Конкурс за проекти по програми за двустранно сътрудничество България - Австрия - 2020 г.“, съобщи порталът за наука на Министерството на образованието.

В конкурса ще бъдат финансирани проекти във всички научни области, включително обществени и хуманитарни науки. Прогнозният общ бюджет е 230 000 евро, като общият размер на финансирането за всеки индивидуален проект  е до 20 000 евро. Срокът за подаване на проектните предложения е до 17.00часа на 1 март 2021 г., по електронен път към Фонда, предаде БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обстановката в Елин Пелин се нормализира, отмениха евакуацията

Към този момент обстановката в община Елин Пелин, където преди ден се взривиха складове за фойерверки и пиротехника, е овладяна, съобщи пресцентърът на Общината. Отменено е частичното евакуиране и гражданите могат да се приберат в домовете си...

публикувано на 26.07.24 в 18:08
Доц. Гранберг

В Швеция се преподава бакалавърска и магистърска програма по старобългаристика

Гьотеборгският университет е може би единственият в света, в който класическият старобългарски език е самостоятелна специалност. Това пишат от в-к "Аз-буки" в новия си брой. Класическият старобългарски език не се изучава нито в рамките на българската..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50