Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Туризъмът ще се възстанови при 40% ваксинация на населението

Румен Драганов
Снимка: БГНЕС

За туризма е важно да започне работа на 22 декември. Секторът е категорично против искането на германския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти, каза пред Bloomberg TV Bulgaria доц. Румен Драганов, председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес.

Драганов смята, че 4 седмици, след като 40% от населението се ваксинира срещу COVID-19, българският туризъм ще се върне към нивата от 2019 г. Той е категоричен, че предстоящият зимен сезон ще работи по същия начин, като летния - на базата не на „индустрииалния туризъм“, а на къщите за гости, малките семейни и корпоративни хотели. Драганов прогнозира, че през декември в България ще приеме над 430 000 чужди туристи. 


Още от категорията

Предстои откриване на директни полети между България и Саудитска Арабия

Финализирана е работата по споразумение за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия . В скоро време то ще бъде подписано от министрите на транспорта на двете страни. Това стана ясно по време на работното посещение на вицепремиера Марияна..

публикувано на 27.01.21 в 10:59

Българите избират СПА туризма в условия на коронавирус

Пандемията предизвика драматичен отлив на чуждестранните туристи в България. Същото обаче не може да се каже за вътрешния туризъм. Въпреки ограниченията покрай разпространението на коронавируса в страната, българите не се отказват да пътуват. Доказват..

публикувано на 27.01.21 в 10:24

Варшава, Лондон и Прага са топ дестинациите от летище Бургас

88 авиокомпании са отвели пътниците от летище Бургас до 177 дестинации през 2020 г. Това са посочили от аерогарата за Bgtourism.bg. Варшава, Лондон и Прага са били трите най-желани международни дестинации, съответно с 45 901,  45 558 и..

публикувано на 25.01.21 в 10:25