Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари от Тараклия специализират в България лечение на Covid-19

Снимка: БГНЕС-архив

Петима медици от молдовския район Тараклия се запознават с методите на лечение на Covid-19 в България. 

До 12 декември докторите от Районната Болница в Тараклия ще трупат опит в борбата със заразата във Военномедицинска академия в София. Това става по споразумение между районния съвет Тараклия и българското Министерство на отбраната, съобщи пресслужбата на молдовския район. 

Медиците ще преминат двуседмично обучение. Финансовите разходи се поемат от българска страна, предаде БТА. В район Тараклия от началото на пандемията са заразени 1043 души. 884 са излекувани, а 30 болни са починали.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на..

публикувано на 04.08.24 в 10:26
Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20