Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българският филм „Страх“ взе Голямата награда на фестивала в Талин

Снимка: facebook/страх/fear

На 24-тия Международен филмов фестивал „Черни нощи“ в Талин лентата „Страх" на режисьора и сценарист Ивайло Христов, получи Голямата награда за най-добър филм, пише порталът kultura.bg.

Журито е отличило филма заради съчетанието на драма и комедия. Действието се развива на българската граница, по маршрут на африканските бежанци от Турция към Германия. Героинята, бивша учителка, се сблъсква с африканец, който ще внесе драматичен обрат в живота ѝ. 

Председателят на международното жури Марк Адамс каза, че „филмът е направен красиво, балансирано като успява едновременно да е състрадателен и провокативен“. „Страх“ спечели и Голямата награда на фестивала „Златна роза” 2020 във Варна. 

Трейлър на филма "Страх" (2020), реж. Ивайло Христов


Още от категорията

Спомен за знаковия бюлетин на БНР за нивото на река Дунав

На 6 юни 2016 г. слушателите на Българското национално радио за последен път чуват прогнозата за нивото на река Дунав „ в сантиметри”, както и любимото си „ саншанжман” (от фр. – без изменение) за безпрепятственото преминаване на корабите през..

публикувано на 24.01.21 в 10:05

Приблизително равен брой на заразените и излекуваните от коронавирус

266 нови случаи на Covid-19 са установени през последното денонощие при направени 4479 тестове, показват данните на Единния информационен портал. Процентът на положителните проби остава нисък – близо 6 на сто от всички изследвани. Най-много новозаразени..

публикувано на 24.01.21 в 08:51

В Ямбол откриха бутилка с ученически послания от 1988 г.

Преди повече от 30 г. ямболски ученици затварят мечтите си за бъдещето в стъклена бутилка и я заравят. Неотдавна техните послания бяха открити при облагородавяне на терен до мястото, където се е намирало началното училище “Св.Св. Кирил и Методий”. На..

публикувано на 24.01.21 в 06:15