Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шанс или шок е пандемията за външната ни търговия, обсъждат икономисти

Снимка: pixabay

Клубът по международна икономика към Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab организира днес кръгла маса на тема “Външна търговия и пандемия”. Събитието ще се проведе онлайн. 

Сред основните лектори във форума са водещи български икономически експерти, сред които са проф. д-р Даниела Бобева и проф. д-р Боян Дуранкев. Водеща тема е свързана с пандемията от Covid-19 – шанс или шок е тя за българската външна търговия. Други теми в дискусията са "Световната търговия и европейският отговор на шока върху търговията в ЕС" и "Прекъсване на веригите на стойността и взаимовръзката между вътрешна и външна търговия".

Събитието ще се проведе от 10.30 часа в платформата Google Meet ТУК.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00