Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът разговаря с белгийския посланик за Западните Балкани

Фредерик Мьорис и Илияна Йотова
Снимка: БТА

За европейското бъдеще на Западните Балкани и българската позиция за Северна Македония разговаряха вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Белгия. Посланик Мьорис представлява Белгия също в Северна Македония, Албания и Косово.

България е най-добрият лобист за еврочленството на тези страни. „Но имаме нерешени въпроси със Северна Македония. Грешката ни е, че не успяхме достатъчно да обясним на европейските партньори нашата национална позиция“, изтъкна Йотова. Вицепрезидентът е категорична, че България няма да допусне суверенитет и идентичност да се градят върху гърба на българската история, предаде БГНЕС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жечо Станков

Споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ" влезе в парламента

На извънредно 4-часово заседание Народното събрание разгледа доклада на временната парламентарна комисия по повод споразумението между държавния газов доставчик "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ". Депутатите възложиха на министъра на..

публикувано на 19.04.24 в 19:35
Даниел Митов

Даниел Митов се отказа да бъде служебен външен министър

До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри изпълняват своите задължения, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. След кратка среща с държавния глава Румен Радев Главчев каза: "Не съм..

публикувано на 19.04.24 в 11:53

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30