Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът разговаря с белгийския посланик за Западните Балкани

Фредерик Мьорис и Илияна Йотова
Снимка: БТА

За европейското бъдеще на Западните Балкани и българската позиция за Северна Македония разговаряха вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Белгия. Посланик Мьорис представлява Белгия също в Северна Македония, Албания и Косово.

България е най-добрият лобист за еврочленството на тези страни. „Но имаме нерешени въпроси със Северна Македония. Грешката ни е, че не успяхме достатъчно да обясним на европейските партньори нашата национална позиция“, изтъкна Йотова. Вицепрезидентът е категорична, че България няма да допусне суверенитет и идентичност да се градят върху гърба на българската история, предаде БГНЕС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Повдигнати са обвинения срещу председателя на НД“ Русофили“ Златомир Дьовленски

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов са с повдигнати обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив. Вчера, 8 юли, двамата бяха арестувани по досъдебното производство на ДАНС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10