Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вицепрезидентът разговаря с белгийския посланик за Западните Балкани

Фредерик Мьорис и Илияна Йотова
Снимка: БТА

За европейското бъдеще на Западните Балкани и българската позиция за Северна Македония разговаряха вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Белгия. Посланик Мьорис представлява Белгия също в Северна Македония, Албания и Косово.

България е най-добрият лобист за еврочленството на тези страни. „Но имаме нерешени въпроси със Северна Македония. Грешката ни е, че не успяхме достатъчно да обясним на европейските партньори нашата национална позиция“, изтъкна Йотова. Вицепрезидентът е категорична, че България няма да допусне суверенитет и идентичност да се градят върху гърба на българската история, предаде БГНЕС.


Още от категорията

Парламентът обсъди закупуването на ваксини, разрешени в страни извън ЕС

Депутатите не подкрепиха предложението на най-голямата опозиционна партия парламентът да задължи правителството да "предприеме всички необхо дими действия" за осигуряване на руската ваксина „Спутник - V“ за българските граждани...

обновено на 05.03.21 в 15:38

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия поиска по-очевидна европерспектива за Западните Балкани „На Западните Балкани им трябва по-очевидна европейска перспектива“. Това е заявил сръбският външен министър Никола Селакович на пресконференция в Берлин с германския си..

публикувано на 05.03.21 в 11:34

Стартира предизборната кампания в България

От днес официално България е в предизборна надпревара. Тя продължава 29 дни и приключва в 24.00 ч. на 2 април 2021 г., указва решение на Централната избирателна комисия. 24 часа преди провеждането на парламентарните избори на 4 април предизборната..

публикувано на 05.03.21 в 05:05