Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вицепрезидентът разговаря с белгийския посланик за Западните Балкани

Фредерик Мьорис и Илияна Йотова
Снимка: БТА

За европейското бъдеще на Западните Балкани и българската позиция за Северна Македония разговаряха вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Белгия. Посланик Мьорис представлява Белгия също в Северна Македония, Албания и Косово.

България е най-добрият лобист за еврочленството на тези страни. „Но имаме нерешени въпроси със Северна Македония. Грешката ни е, че не успяхме достатъчно да обясним на европейските партньори нашата национална позиция“, изтъкна Йотова. Вицепрезидентът е категорична, че България няма да допусне суверенитет и идентичност да се градят върху гърба на българската история, предаде БГНЕС.


Още от категорията

ИТН представя кандидатите си за министри

Очаква се партията "Има такъв народ" да представи проектокабинета си. Това ще стане на отделни срещи в рамките на деня с партиите, припознати като политически партньори - "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и БСП, преди гласуването му от..

публикувано на 03.08.21 в 05:20

Намаляват ли шансовете да се състави правителство с подкрепата на „партиите на протеста“?

Напълно непознато лице без опит в политиката, но с такъв в частния бизнес. Така най-лаконично можем да опишем обявеният от „Има такъв народ“ (ИТН) кандидат за министър-председател Пламен Николов. От партията, спечелила предсрочните парламентарни..

публикувано на 02.08.21 в 11:17
Тошко Йорданов

„Има такъв народ“ ще представи своите кандидат министри

Партия „Има такъв народ“ ще представи своя проектокабинет на ръководствата на БСП, „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. В писмо до медиите председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов казва, че ще поканят за..

публикувано на 02.08.21 в 10:15