Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фестивалът за българско документално и анимационно кино започва онлайн

Берлин. Да прескочиш стената
Снимка: Златен ритон

От 4 до 10 декември ще се проведе 25-тия Фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон“ 2020 г.

Откриването на фестивала ще е с документалната лента "Берлин - да прескочиш стената", предаде репортерката Светослава Кузманова. Цялата програма на фестивала можете да видите на сайта zlatenriton.bg. Тази година "Златен ритон" ще  премине изцяло онлайн, а зрителите ще имат възможност да гледат всички документални и анимационни филми от програмата на фестивала в реално време – онлайн и безплатно.

Още от категорията

Виртуална среща на български писатели зад граница

Български писатели и поети от Еквадор, Бразилия, Аржентина, Канада и САЩ се включиха в организирана по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова виртуална литературна среща „Народността не пада там, дето знанието живей“. На срещата президентът..

публикувано на 12.05.21 в 16:12

Фестивал за нова драматургия от Югоизточна Европа започва в София

Серия от сценични четения и пърформанси в периода 12-16 май предлага Гьоте институт – София. Те се провеждат в рамките на тригодишния международен проект New Stages Southeast за нова драматургия от региона на Югоизточна Европа. Фестивалът ще бъде..

публикувано на 12.05.21 в 05:35

За 10-ти път България се включва в европейската Нощ на литературата

Тази вечер България се включва за десета поредна година в един от най-вълнуващите формати за популяризиране на съвременната европейска литература - „Нощ на литературата“. Събитието се организира по едно и също време в различни европейски градове..

публикувано на 12.05.21 в 05:05