Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска помощ за Западните Балкани и Източното партньорство

Снимка: архив

През 2020 г. България е подпомогнала 18 страни по линия на официалната помощ за развитие с над 5,5 млн. лв. Значителен дял от помощта е разпределен за страните от Западните Балкани и Източното партньорство.

В двата региона са финансирани общо 60 проекта за развитие на образованието, науката, културата, социалната интеграция и гражданското общество. 43 от тях са свързани с българския дългосрочен външнополитически приоритет – евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, посочват от Министерството на външните работи.

Над половин милион лева са отишли за страните от Черноморския регион – за проекти на Молдова, Украйна, Грузия и Армения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54

В събота ще превалява над Източна България

В събота , 12 октомври, минималните температури ще са между 12 и 17°, в София 12°. Преди обяд над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва..

публикувано на 11.10.24 в 19:45

България днес - 11 октомври 2024 г.

В "България днес" на 11 октомври отиваме в окото на бурята, за да чуем какво разказаха пред Радио България за сблъсъка си с урагана "Милтън" наши сънародници във Флорида. След това се "разгръщаме" в хип-хоп разговор с Марин Маринов – De La Trap - млад..

публикувано на 11.10.24 в 19:00